ଏହି ରୋଗର ଶିକାର ହେଲେ ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ ଡାଳିମ୍ବ, ବଢ଼ିଯିବ ସମସ୍ୟା

ଜୀବନଚର୍ଯ୍ୟା
ସେୟାର କରନ୍ତୁ

Health : ବାସ୍ତବରେ ଡାଳିମ୍ବ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟର ସାଥୀ ବୋଲି କୁହାଯାଏ । ଏହି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତ ବଢିଥାଏ ଏବଂ ଏହା ସହିତ ଶରୀରକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ପୋଷଣ ଯୋଗାଇଥାଏ । ଏହା ହୃଦରୋଗର ସମ୍ଭାବନାକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ ଏବଂ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ଗଠନ କରିବାକୁ ମଧ୍ୟ ଦେଇ ନଥାଏ । କିନ୍ତୁ ପୋଷଣଯୁକ୍ତ ହେବା ସହିତ ଡାଳିମ୍ବ ମଧ୍ୟ କିଛି ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇଥାଏ ।

ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କାହା ପାଇଁ ଡାଳିମ୍ବ ବ୍ୟବହାର ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ

ଲୋ ବ୍ଲଡ଼ ପ୍ରେସର
ଯଦି ଆପଣ ଲୋ ବ୍ଲଡ଼ ପ୍ରେସରକୁ ଠିକ୍ ରଖିବା ପାଇଁ ଔଷଧ ନେଉଛନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ଡାଳିମ୍ବ ପରି ଫଳଠାରୁ ଦୂରରେ ରହିବା ଉଚିତ କାରଣ ଏହାର ଥଣ୍ଡା ପ୍ରଭାବ ଯୋଗୁଁ ଏହା ରକ୍ତ ସଞ୍ଚାଳନକୁ ମନ୍ଥର କରିଥାଏ ଏବଂ ବ୍ଲଡ଼ ପ୍ରେସରକୁ ଅଧିକ କମ୍ କରିଦେଇଥାଏ ।

କାଶ ଥଣ୍ଡା
କାଶ ଏବଂ ଥଣ୍ଡା ରୋଗରେ ପୀଡିତ ଲୋକମାନେ ମଧ୍ୟ ଡାଳିମ୍ବ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ । ଥଣ୍ଡା ହେବା କାରଣରୁ ଡାଳିମ୍ବ ଆପଣଙ୍କ ସଂକ୍ରମଣକୁ ଆହୁରି ଖରାପ କରିପାରେ ।ବିଶେଷକରି ନାକରେ ପୀଡିତ ଲୋକମାନେ ଡାଳିମ୍ବଠାରୁ ଏକ ବିଶେଷ ଦୂରତା ରଖିବା ଉଚିତ୍ ।

ଏସିଡ଼ିଟି
ଯେଉଁମାନେ ଏସିଡ଼ିଟି କିମ୍ବା ଗ୍ୟାସ୍ଟ୍ରିକ ସମସ୍ୟାରେ ପୀଡିତ, ସେମାନେ ଡାଳିମ୍ବ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ । ବାସ୍ତବରେ ଏହାର ଥଣ୍ଡା ପ୍ରଭାବ ଯୋଗୁଁ ଡାଳିମ୍ବ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଖାଦ୍ୟ ସଠିକ୍ ଭାବରେ ହଜମ ହୋଇ ନଥାଏ । ଏହା ଦ୍ୱାରା ପାଚନ ସମ୍ୱନ୍ଧୀୟ ଅସୁବିଧା ଆହୁରି ବଢି ପାରେ ।

ସ୍କିନ ସମସ୍ୟା
ଯେଉଁମାନେ ସ୍କିନ ଆଲର୍ଜି ଏବଂ ଚର୍ମ ସମସ୍ୟାରେ ଆକ୍ରାନ୍ତ ଡାଳିମ୍ବ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ । ଯଦି ଏପରି ଲୋକ ଡାଳିମ୍ବ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଚର୍ମରେ ଲାଲ ରଙ୍ଗର ଦାଗ ହୋଇପାରେ ।

ମାନସିକ ରୋଗ
ଯଦି ଆପଣ ଡିପ୍ରେସନ ପାଇଁ ଔଷଧ ଖାଉଛନ୍ତି କିମ୍ବା ଅନ୍ୟ କୌଣସି ମାନସିକ ରୋଗରେ ପୀଡିତ ଅଛନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ଡାଳିମ୍ବ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ । ଯଦି ଏପରି ରୋଗ ପାଇଁ ଔଷଧ ସେବନ କରୁଥିବା ଲୋକମାନେ ଡାଳିମ୍ବ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ରାସାୟନିକ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ହେବାର ସମ୍ଭାବନା ବଢିଯାଏ ।


ସେୟାର କରନ୍ତୁ