ଖରାଦିନେ ଖାଆନ୍ତୁ ସାଲାଡ, ଏହାର ଫାଇଦା ଅନେକ

ଜୀବନଚର୍ଯ୍ୟା
ସେୟାର କରନ୍ତୁ

ଅନେକ ଲୋକ ସାଲାଡ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି । ଛୋଟ ହୁଅନ୍ତୁ ଅବା ବଡ ହୁଅନ୍ତୁ ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତେ ସାଲାଡ୍‌ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି । କାରଣ ସାଲାଡରେ ଭିଟାମିନ୍, ମିନେରାଲ୍ସ ଏବଂ ଫାଇବର ପରି ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଭରପୂର ମାତ୍ରାରେ ରହିଥାଏ । ସବୁଜ ତଥା ଗ୍ରୀନ୍‌ ସାଲାଡ ଖାଇବା ଦ୍ବାରା ଶରୀର ସୁସ୍ଥ ରହେ । ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ତଥା ଖରା ଦିନରେ ସାଲାଡ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଖାଇବା ଉଚିତ । ଏହାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ଆପଣ ସବୁଜ ପନିପରିବା ଭଳି ପନିପରିବା, କୋବି, କାକୁଡି ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ । ଏଥି ସହ କ୍ୟାପସିକମ୍, ଗାଜର, ଟମାଟୋ ଏବଂ ପିଆଜ ମଧ୍ୟ ମିଶାଇ ପାରିବେ । ସାଲାଡ ତିଆରି କରିବା ପରେ, ଆପଣ ଏହାକୁ ଧନିଆ ସହିତ ସଜାଇ ଖାଇପାରିବେ । ସବୁଜ ସାଲାଡ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କ’ଣ ଲାଭ ହୋଇଥାଏ, ତାହା ଆପଣଙ୍କୁ ଏଠାରେ ଜଣାଉଛୁ ।

ଆଖିର ସୁସ୍ଥତା ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ – ଆପଣ ଗାଜରକୁ ସାଲାଡର ଏକ ଅଂଶ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ, ଏଥିରେ ବିଟା କାରୋଟିନ୍ ନାମକ ଏକ ଭିଟାମିନ୍ ଥାଏ । ଏହା ଆଖିର ଦୃଷ୍ଟି ଶକ୍ତିରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିଥାଏ, ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଗୁଣ ମଧ୍ୟ ଭରପୂର ରୁହେ। ଯାହା ଆପଣଙ୍କୁ ମଧୁମେହ, କର୍କଟ ଭଳି ଗମ୍ଭୀର ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ । ପ୍ରତିଦିନ ଖାଦ୍ୟ ସହିତ ସାଲାଡକୁ ଖାଆନ୍ତୁ ।

ଶରୀରର ଥକ୍କାପଣ ଦୂର କରେ – କୋବି, ପନିପରିବା ଭଳି ପନିପରିବାରେ ତିଆରି ଏକ ସାଲାଡ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଏହା ଥକାପଣ ଦୂର ହୋଇଥାଏ । ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍-ବି ର ଗୁଣରେ ଭରପୂର ରହିଛି । ଯାହା ଥକ୍କାପଣକୁ ଦୂର କରିବା ସହିତ ଆପଣଙ୍କ ମନୋବଳକୁ ମଧ୍ୟ ଉନ୍ନତ କରିଥାଏ । ଏହି ପନିପରିବା ଗୁଡ଼ିକୁ କୌଣସି ରୂପରେ କିମ୍ବା ଅନ୍ୟ ଉପାୟରେ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ମିଳିଥାଏ।

ପେଟ ପାଇଁ ଭଲ – ଖରା ଦିନରେ ଲୋକଙ୍କ ପେଟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟା ହୋଇଥାଏ। ସବୁଜ ସାଲାଡରେ ରଖାଯାଇଥିବା ଜିନିଷଗୁଡ଼ିକ ପେଟକୁ ବହୁତ ଲାଭ ହୋଇଥାଏ। ଭିଟାମିନ୍-ଏ, ବି-1, ବି-6, ସି, ଆଇରନ୍ ଗ୍ରୀନ୍‌ ସାଲାଡରେ ରହିଥାଏ ଏବଂ ଏଥିରେ ପୋଟାସିୟମ୍ ମଧ୍ୟ ଭରପୂର ମାତ୍ରାରେ ରହିଥାଏ । ଏହା ସହିତ, ଏଥିରେ 90 ପ୍ରତିଶତ ଜଳ ମିଳିଥାଏ। କାକୁଡିକୁ ସାଲାଡରେ ନିହାତି ସାମିଲ୍‌ କରିବା ଉଚିତ୍‌ । କାରଣ ଏହା ପେଟ ଜନିତ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି କରିଥାଏ। ଶରୀରରେ ଜଳୀୟ ଅଂଶକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିଥାଏ ।


ସେୟାର କରନ୍ତୁ